întrebari Frecvente

Mobila la comandă oferă libertatea și posibilitatea de a o personaliza conform opțiunilor proprii, atât ca și aspect sau dimensiuni, cât și ca accesorizare (sisteme de închidere/deschidere, uși/sertar, diverse compartimentări, sisteme de iluminare etc.). Orice schiță poate fi realizată, iar orice concept adus la viață cu ușurință.

Realizăm mobilierul întotdeauna după un proiect (schițe si randări), pe care îl aveți și care este aprobat de voi ca fiind varianta finală. Dacă nu există un asemenea proiect, vă încurajăm să vă adresați unei firme de design interior pentru realizarea planșelor de amenajare interioară.

Ne implicăm în proiecte cât mai complexe, care nu sunt la îndemâna oricărui producător de mobilier. Tocmai de aceea, materialele cu care noi lucrăm preponderent sunt: lemnul masiv de diverse esențe (stejar, nuc american, toupilier, frasin, paltin), din care realizăm de exemplu riflaje cu diverse profilaturi, MDF furniruit, panel masiv, MDF vopsit mat sau lucios (polisat) și placaje multistrat. În situația în care se dorește o optimizare a costurilor, utilizăm și PAL melaminat pentru realizarea structurilor interioare ale mobilierului. 

 

De asemenea, lucrăm și cu materiale compozite (Kerrock, Hi Macs, Corian), din care avem posibilitatea să executăm blaturi de bucătării sau băi, placări ale zonelor de perete dintre corpurile de bază și suspendate la bucătării, sau placări ale corpurilor de insulă la bucatării. Un alt element esențial îl constituie și partea de tapițerie, unde aveți  posibilitatea să alegeți din multitudinea de mostrare de materiale textile sau piele ecologică/naturală pe care le punem la dispoziție.

Designerii sunt partenerii pe care îi avem în activitatea noastră de zi cu zi, iar colaborarea poate începe încă din faza de concepere a proiectului de către designer. Colegii noștri de la departamentul tehnic oferă consultanță cu privire la posibilitățile de realizare ale unui corp de mobilier, materialele din care poate fi realizat, tipurile de finisaje posibile, accesoriile cu care poate fi dotat, precum și unele sugestii de natură estetică. Din momentul în care proiectul ajunge în gestiunea noastră, există o colaborare continuă între colegii din departamentul tehnic și designerul autor al proiectului, astfel încât să ne asigurăm că toate detaliile constructive ale mobilierului sunt respectate și că ceea ce se livrează este conform cu așteptările tuturor.

În acest moment nu avem un department de design interior în cadrul firmei. Ca atare, noi nu ne ocupăm cu realizarea proiectelor de amenajare interioară. Avem însă, parteneriate consolidate cu foarte mulți designeri, către care putem, dacă este cazul, să îndrumăm clienții care au nevoie de astfel de servicii.

Absolut toate piesele de mobilier pe care le realizăm sunt personalizate și personalizabile. Aveți posibilitatea să alegeți un finisaj particular pentru mobilier: de exemplu un furnir stejar ușor periat și vopsit într-o anumită nuanță, particulară; sau un anumit material de tapițare mai special, cât și o combinație unică de materiale dacă doriți. Posibilitățile sunt nelimitate!

Garanția pe care o acordăm pentru produsele realizate de noi este de 24 de luni.

Fiind vorba despre produse complet personalizate, nu putem accepta returul decât dacă este vorba despre un defect iremediabil.

În situația în care piesa de mobilier prezintă defecțiuni care se dovedesc a fi din fabricație, acestea se remediază în cel mai scurt timp de către noi, pe cheltuiala noastră.

Pentru proiectele pe care le realizăm, există un sistem de plăți eșalonate astfel: se plătește un avans de 50% din valoarea totală a lucrării, 40% pe parcursul execuției, până când piesele de mobilier sunt finalizate, înainte de montaj, și restul de 10% la finalizarea montajului.

Oricând pe parcursul execuției, clienții pot veni să inspecteze piesele de mobilier, să se asigure că execuția se face conform proiectului agreat. Momentan nu avem un sistem de plată în rate multiple pe o perioadă mai lungă, dar pe viitor există posibilitatea să încheiem parteneriate cu finanțatori care să permită acest lucru.

Perioada de execuție depinde foarte mult de complexitatea proiectului și de perioada de aprovizionare cu materie primă. Sunt proiecte pe care le realizăm în câteva săptămâni, sunt altele care se întind pe câteva luni. În general, din experiența acumulată până acum, din momentul în care putem efectiv măsura o casă de exemplu, în circa 2-3 luni putem face și montajul.

Până în momentul în care piesele de mobilier intră propriu-zis în execuție, teoretic se pot face modificări: asta în situația în care, dacă sunt costuri suplimentare, ce trebuie să fie achitate separat: spre exemplu, dacă s-au comandat materialele conform primului concept și modificările impun folosirea altor materiale pentru conceptul nou – costurile cu achiziția primelor materiale, dacă nu sunt returnabile furnizorului, sunt în sarcina clientului.

Aferent fiecărui proiect, se încheie cu beneficiarul un contract de execuție și se emit facturi aferente tranșelor de lucrări, fie că este vorba de o persoană fizică, fie de o persoană juridică.