Publicat la 24.11.2022

De ce să alegem mobilierul la comandă pentru restaurante

Pentru a putea spune povestea potrivită, fiecare spațiu are nevoie de personalitatea potrivită. De la primul moment în care pășim într-un loc nou, ar trebui instant să știm câteva detalii despre experiența pe care acesta ne-o poate oferi și tematica specifică acestuia.

Decorul, piesele de mobilier speciale și o paletă de culori aleasă chibzuit, alcătuiesc imaginea dorită pentru fiecare proiect în parte. Astfel, construirea și combinarea elementelor necesare pentru a alinia conceptul cu creația finală, devine un pas vital atunci când ne gândim la amenajarea corectă a unui spațiu plin de oportunități noi.

Mobilierul la comandă reușește să îndeplinească cu ușurință toate aceste obiective, lăsând esența spațiului să vă prezinte și reprezinte fără alte cuvinte. Datorită flexibilității și a libertății totale de exprimare pe care acest tip de mobilier îl prezintă, orice idee specială poate fi adusă la viață cu măiestrie și minuțiozitate. Spațiile dedicate restauranelor și a altor localuri ce activează în același domeniu, sunt o componentă importantă ce mereu trebuie luată în calcul atunci când începem un nou proiect. Toți cei ce trec pragul localului trebuie să simtă atmosfera potrivită, ce va descrie locul fără alte cuvinte necesare.

Nefiind îngrădiți de limitele prezente la mobila achiziționată direct din magazine sau showroom, piesele de mobilier personalizate beneficiază de o plajă amplă de varietăți și combinații 100% unice. De la o simplă schiță și mai apoi la un spațiu perfect amenajat, acest tip de mobilier este cu și despre cerința clientului.

Pentru Natuu, restaurantul raw-vegan din Cluj-Napoca, lemnul și textura sa naturală au reprezentat elementul central pornind de la care am construit mai departe decorul și piesele. Atmosfera caldă și elementele naturale, au fost realizate în ton cu specificiul locației. Fără a pierde din avantajele modernului, piesele customizate precum masa din lemn masiv de frasin, au inserții de module USB pe toate laturile, pentru încărcarea rapidă și eficientă a telefoanelor sau a tabletelor. Când optați pentru piesele de mobilier personalizate, întreg spațiul poate fi amenajat în totalitate după imaginație și cerințe.

Contrastând în culori însă fiind similar ca și misiune și viziune, restaurantul Samsara reprezintă o alternativă pentru o poveste în care natura primează. Lăsând flora să strălucească, prin adăugarea unui copac chiar în centrul spațiului, locul devine o oază naturală față de aglomerația urbană.

Paleta de culori poate fi schimbată de asemenea, atunci când vorbim de amenajarea unui spațiu de restaurant, pentru a sublinia zone cheie sau pentru a rupe din monotonia tonurilor. Fie că preferați nuanțe de roșu îndrăzneț și jucăuș, crem armonios sau poate ceva monocromatic și elegant, alegerea și rezultatul final vor rămâne mereu la voi, pentru a crea spațiul perfect imaginat.

Un exemplu bun pentru tonuri intense ce pun în valoare spațiul, este colaborarea noastră cu cei de la emblematicul Chios. Incluzând și servicii de tapițerie pentru a completa aria de nevoi, mobilierul la comandă poate astfel să capete orice culoare sau formă dorită. Elementele decorative ce adaugă personalitate spațiului nu trebuie să conformeze unor mărimi anume, ci se pot adapta în funcție de cerințe, cu ușurință.

Un alt avantaj de menționt ce vine în favoarea alegerii mobilierului la comandă, este faptul că și materialul ales pentru decorarea spațiului vine într-o varietate de combinații unice. De la placaje moderne ce includ și lumini, blaturi din compozit Kerrock sau din stejar masiv, opțiunile devin mult mai diverse pentru aceste tipuri de piese. Alegeți și combinați, iar de restul ne ocupăm noi.

Având mereu garanția unui produs unic și creat după specificații și schițe personale, amenajarea unui spațiu de restaurant prin elemente și piese la comandă reprezintă o variantă din ce în ce mai des întâlnită. Datorită libertății de exprimare totale și a îmbinărilor inedite ce se pot realiza doar prin alegerea unui astfel de mobilier, decizia de a opta pentru piesele custom favorizează proiectele speciale ce doresc să iasă în evidență.

Aveți un concept în minte? Suntem gata să vă spunem povestea.